projektion på Rigsarkivets mure


 En kunst-container besøger Sønderjylland og viser projektionskunst for borgere i alle aldre efter mørkets frembrud, når de passere Arkivet på deres aftentur.


Den internationale kunstgruppe Tura Ya Moya besøger Aabenraa med deres kunstcontainer hvor de vil forvandle Rigsarkivets mure med magisk projektionskunst. 

  

"LAND MELLEM GRÆNSER - herfra hvor vi står i 100 år" fortæller ud fra egne tegninger, arkivmateriale og lyd dokumenter om tiden inden og omkring genforeningen.
E
n særegen kunstnerisk fortolkning der
lægger særligt vægt på datidens kvinders ord og billeder og samtidig våger et blik ind i nutiden med unge stemmer af i dag.

Kunstnerne Karen Thastum og Anne Lilholdt skaber værket dels ud fra arkivmateriale fra egne familie i Sønderjylland og ud fra materiale venligst stillet til rådighed af Rigsarkivet Aabenraa.  


E
n audiovisuel tidsrejse med billedprojektioner og lyd i forårs natten.


Kunstcontaineren en ombygget 20 fods transportcontainer hvorfra der kan projiceres på omgivelserne.

Paralelt med visningen
inviteres borgere til online at fortælle, male et billede, synge en sang, sige deres mening omkring genforeningen eller sende et gammelt foto.   (link herfor annonceres snarest)


Projektets initiativtager er TURA YA MOYA multimedia Art og kunstneren Karen Thastum, der er født i Aabenraa i samarbejde med foreningen Makrelsalat ved Anne Lilholdt i samarbejde med Rigsarkivet.

TURA YA MOYA
er kendt for deres mange flotte installationer i ind og udland f.eks. på Nationalmuseet, de Nordiske ambassader i Berlin, i Mønsted kalkgruber og ved Aabenraa havn med projekt
"til ungdommen"
Et arrangement der med kunsten og musikken
fejrer den fredelige grænsedragning og ser fremad ved at reflektere fortiden.


For hundrede år siden stemte danskerne sig "hjem", men hvad er budskabet i dag ? hvordan finder vi ”hjem” i verden af i dag og hvad er vigtigt i nutidens verden med alle de udfordringer vi står overfor ?

Måske kan vi med gensidig tolerance nå frem til:

"Alle Menschen werden Brüder" ( & Schwester red.)....

Projektet finder sted i samarbejde med Makrelsalat og Rigsarkivet for Sønderjylland, Det har modtaget støtte fra Aabenraa Kommune og Statens Kunstfond.Installationen vises fra ferniseringen den 29. maj og  en uge frem til 5. juni. Udendørs på Rigsarkivets mure.